Dieren vormen een rode draad in mijn werk. Ze springen, lopen, vliegen, kruipen te pas en te onpas door m’n werk heen...of ik het nou wil of niet! Ze manifesteren zich in ongebruikelijke poses, situaties, vormen en kleuren; al dan niet alleen, met soortgenoten, andere dieren, of zelfs....met de mens!

uit 1977 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Stadsreiger in rode zon

2021

Op Dinsdag 17 oktober 2017  was er een z.g "Rode zon" waarneembaar in amsterdam (dit is iets anders dan een gewone rode ondergaande zon). Dit natuurverschijnsel kwam door de zeer zware storm Ophelia in Ierland van destijds. Door de bosbranden in Portugal en Spanje werd de rook van deze branden inclusief de roetdeeltjes meegevoerd naar het noorden. Het zonlicht werd door deze deeltjes gebroken en 'gefilterd'. De witte en blauwe tinten werden geblokkeerd, wat voor dit bijzondere roodachtige effect zorgt. De atmosfeer veranderde dramatisch en vogels raakten uit hun 'comfortzone'. Deze stadse reiger nam plaats op een verlichtingspaal waardoor alles een onheilspellende sfeer kreeg. Althans in mijn belevingswereld.

Het oude nieuwsgierige ezeltje

2017

Dit oude ezeltje kwam ik tegen ergens op een boerderij in Utrecht. Het beest was al op leeftijd maar nog even nieuwsgierig als vroeger

Kalong met jong

2008

De Kalong of 'vliegende hond' is een van de grootste vleermuis soorten en eet dagelijks zijn lichaamsgewicht aan mangobladeren en vruchten op. De Kalong is daarom niet erg geliefd onder boeren.

Raaf 1

1986

Deze raaf is extra onheilspellend vanwege het lage gezichtspunt.

Raaf 2

1986

Raven zouden volgens legendes soms zelfs baby's stelen....Maar met hun grote zwart/blauwe verschijning staat dit ontwikkelde dier in ieder geval garant voor een onheilspellend vervreemdend effect!....

'Vanaf de brug gezien'

1985

Vanaf de brug gezien storten de eenden zich op het brood. Kleuren en vormen vervagen, vloeien in elkaar. Tussenvormen komen naar voren en de onderwerpen verdwijnen naar de achtergrond.

'Cleopatra met albinorat'

1983

Volgens de overlevering hield de exentrieke Cleopatra slangen, katten en ratten aan haar hof. Hier een voorstelling van de 'ontmoeting' tussen haar en een al evenzo eigenzinnige albinorat.

2 Wisenten (confrontatie)

1977

Dit 'interactieve' kunstwerk bevat een grappig extraatje; al naar gelang uw stemming is dit schilderij op te hangen; De imposante koppen staren elkaar recht in de ogen, Dreigend en klaar voor een gevecht omgedraaid; goedmoedig.

2 Wisenten (goedmoedig)

1977

Dit 'interactieve' kunstwerk bevat een grappig extraatje; al naar gelang uw stemming is dit schilderij ook omgekeerd op te hangen; De imposante koppen staren elkaar goedmoedig in de ogen. Omgedraaid; Kijken de dieren elkaar dreigend aan.